Експандиран интегрален ориз

Експандиран интегрален ориз

Состав
0
%
Интегрален ориз
Нутритивна вредност

за 100 g:

Енергетска вредност

1592 kЈ / 376 kcal

Масти

2.7 g

Заситени масти

0.18 g

Јаглени хидрати

80 g

Шеќери

0.12 g

Влакна

1.4 g

Протеини

7.1 g

Сол

0.005 g

Упатство за подготовка

Се подготвува со млеко или јогурт, а може да се комбинира и со овошја и други житни снегулки, го оставате 15 минути за да омекне и се консумира. Погоден е за додаток во торти и колачи.

Дознај повеќе